El Bages es troba en alerta per un temporal amb neu en cotes baixes, fortes pluges i intenses ventades

Dilluns, 20 de gener de 2020 a les 00:00

Es demana precaució als habitants del Bages en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l'exterior, degut a forts episodis de pluja, vent i possibilitat de neu en cotes baixes.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat avisos per vent, pluja i neu. Protecció Civil ha activat en fase d'alerta els plans Neucat, Inuncat i Ventcat. 

En episodis de vent caldrà seguir els consells establerts per protecció civil, que ja ha activat la fase d'alerta del Pla Especial d'emergències per risc de vent a Catalunya (VENTCAT) l'episodi es mantindrà al llarg del dilluns dia 20 de gener, afectant especialment el litoral i prelitoral central així com zones altes de la catalunya central i interior de Tarragona. De cara a dimarts 21 de gener s'estendrà a la resta de Catalunya, afectant també la zona del Bages.

Fins a 36 municipis han activat el seu pla d'actuació municipal per ventades, i en molts municipis se suspendran les classes a la tarda. La Direcció General de Protecció Civil ha demanat als municipis afectats per les ventades el tancaqment d'accessos a parcs, jardins i front marítim, i supervisar les activitats que es realitzin a l'exterior.

 

Dilluns està previst que la nevada s'intensifiqui i es propagui arreu de Catalunya. La cota de neu començarà molt baixa, podria ser entre els 200 i els 300 metres a les comarques de l'interior de Girona i nord de Barcelona.

A partir del migdia la cota hauria d'anar pujant progressivament cap als 400-500 metres. Per sobre dels 1.000 metres es podran acumular més de 20 centímetres. Al Pirineu oriental, la nevada pot ser molt abundant i deixar prop de 2 metres de neu nova a partir dels 1.500 metres.

 

Protecció Civil demana als conductors estar atents a les previsions meteorològiques i consultar les incidències de trànsit abans de sortir de casa. Cal tenir el vehicle preparat per a la neu amb cadenes, manta, una llanterna i el telèfon mòbil carregat per si teniu alguna emergència.

Darrera actualització: 21.01.2020 | 09:13