Ànims i constància, missatge de l’Alcalde de Castellgalí als veïns del municipi

Dimecres, 1 d'abril de 2020 a les 00:00

‼️Ànims i constància‼️ necessitem que estigueu forts i valents
Missatge de l'Alcalde de Castellgalí als habitants del municipi, els herois i les heroïnes d'aquesta batalla que ens està tocant viure

Bon dia veïns i veïnes de Castellgalí durant aquests 19 que portem de confinament us heu convertit en els herois i les heroïnes d’aquesta batalla, d’aquesta epidèmia que sacseja els municipis de la comarca del Bages i al poble de Castellgalí.

D’un dia per l’altre tots i cadascun de nosaltres hem vist alterades les nostres costums, el nostre ritme de vida s’ha vist reduït a l’estada a les nostres llars, els hospitals s’han omplert de gent, molta més gent que la habitual, ens connectem amb els nostres éssers estimats mitjançant les pantalles, videotrucades eternes i trobem a faltar gests que fins ara resultaven habituals i tan simples com una abraçada.

És un missatge d’ànim per a tots vosaltres i de constància. Ara més que mai, ens estem acostant al pic de la corba i necessitem que estigueu més forts que mai.

Resulten elevats els nombre de contagis per la nostra zona, però també i cada vegada més, augmenta el nombre d’altes de pacients afectats pel COVID-19 i ens hem de quedar amb aquestes dades. 
   
Ara més que mai cal seguir al peu de la lletra les recomanacions que se’ns han donat, guardeu el confinament i només sortiu al carrer per casos totalment imprescindibles i de primera necessitat. 
Si sortiu, sortiu amb mascaretes i guants i, sobretot, renteu-vos molt les mans.

Per anar als supermercats en busca d’aliments i/o farmàcies respecteu les mesures de distància i pagueu amb targeta electrònica, els diners esdevenen un greu focus de contagi.

Els metalls esdevenen un material propens de contagi, tenint en compte que el virus hi perdura durant més temps actiu, per aquest motiu netegeu i desinfecteu els poms, en especial el de la porta d’entrada a l’habitatge. 
     
Estem vivint una situació atípica, un estat d’alarma que com ara no havíem viscut mai... però des de l’Ajuntament de Castellgalí estem lluitant per protegir als nostres veïns i també per tenir cura especial de la gent gran, els més vulnerables d’aquest episodi de pandèmia general. Des de Serveis Socials i des de les nostres residències del municipi es vetlla per tal que els els vostres avis estiguin en les millors condicions.

Preneu-vos tot aquest temps com una petita aturada per fer tot allò que sempre havíeu volgut acabar, per llegir aquell llibre que feia temps que teníeu abandonat, per cuinar els plats que sempre havíeu volgut fer i pels quals no teníeu mai temps, però sobretot preneu-vos tot aquest temps com una aturada del món real, al que estàvem acostumats fins ara, per que quan puguem sortir al carrer, que sortirem i serà aviat, puguem reprendre la nostre activitat, la nostra rutina i puguem fer-ho amb més vitalitat que mai... en que valorem les petites coses que fins ara donàvem per habituals i no per això menys valorables.

En molt poquet temps ens tornarem a retrobar tots, tornarem a omplir els carrers i places del poble de Castellgalí, els nostres infants tornaran a gaudir dels nostres parcs i zones de jocs i podreu tornar a abraçar als vostres familiars i als vostres amics i amigues. Cada dia que passa és un dia menys, però us demano de tot cor que tingueu molta cura de tots vosaltres i dels vostres i que sigueu les recomanacions que us he facilitat, perquè com a Alcalde de Castellgalí el que més em preocupa sou vosaltres. Ànims!

Darrera actualització: 01.04.2020 | 12:28