Campanya de sirenes d’avís a la població per risc químic

Dimarts, 18 de febrer de 2020

Aquesta campanya afectarà al municipi de Castellgalí, degut al teixit industrial que presenta aquesta localitat – zona, en quant a empreses pertanyents al sector químic. Encara que totes aquestes empreses són molt segures, inevitablement comporten un cert risc i cal estar-ne preparats, ja que els accidents per risc químic requereixen una resposta molt ràpida i eficaç. Per aquest motiu, és molt important seguir els consells d’autoprotecció.

Cartell sirenes part 2

Si un accident us pot afectar es declararà l'alerta mitjançant el senyal acústic  a través de les sirenes i sonaran tres senyals d'un minut de durada separats per silencis de cinc segons.

Si sou al carrer refugieu-vos en el primer edifici que trobeu. Tanqueu portes, finestres i baixeu les persianes i protegiu els vidres amb cinta aïllant. Atureu els sistemes de climatització i ventilació. Estigueu atents a les possibles restriccions en el consum d'aigua de l'aixeta que es puguin establir.

Durant l’emergència:

Escolteu la vostra emissora local de ràdio o una emissora de notícies, seguiu el twitter de Protecció Civil (@emergenciescat ) id'altres mitjans de comunicació per informar-vos de l’evolució de l’emergència i de les accions a seguir.

Per si es produeixen problemes amb el subministrament elèctric, cal que tingueu preparat a casa un transistor i piles de recanvi, així podreu rebre la informació i els consells d'actuació.

No aneu a buscar els nens a l'escola, els educadors ja tenen instruccions de com actuar ni us quedeu dins del cotxe, els vehicles no són espais segurs, confineu-vos a l'edifici més pròxim. Eviteu utilitzar el telèfon, les línies es poden col·lapsar si tothom comença a fer trucades.

Tota la informació de la prova i el material divulgatiu el trobareu a la pàgina web interior.gencat.cat/riscquimic

 

Darrera actualització: 3.09.2021 | 12:34