Mesures d'autoprotecció en incendis forestals

Dimarts, 18 de febrer de 2020 a les 00:00

El pla d'emergències per incendis forestals, el Pla Infocat, està pensat per afrontar les emergències per incendis forestals dins l'àmbit territorial de Catalunya. Estableix els avisos, l'organització i els procediments d'actuació dels serveis de la Generalitat de Catalunya.

També de les altres administracions públiques i de les entitats privades. Infocat quantifica i localitza sobre el territori el risc d'incendi forestal, amb aspectes com la vulnerabilitat, el desplegament de mitjans, recursos i infraestructures.

Campanya forestal

Cada estiu, del 15 de juny al 15 de setembre, el Govern porta a terme la campanya forestal de prevenció d'incendis. La campanya comporta el desplegament de més efectius per a vigilància, prevenció i extinció.
Cada any s'hi destina nou material i equipaments, es munten parcs d'estiu propers a les zones forestals i d'acord amb el mapa de risc d'incendi forestal elaborat pel Cos d'Agents Rurals, alguns helicòpters bombarders fan rutes de prevenció.
En conveni amb els ajuntaments, es fan actuacions concretes de prevenció, com són la neteja de franges forestals properes a urbanitzacions, la neteja de vegetació seca de parcel·les no edificades i de vials, el manteniment de la xarxa d'hidrants i s'elaboren  plans d'autoprotecció locals.

 

L'incendi de Capellades

 

Darrera actualització: 03.09.2021 | 12:35