Prevenció de la introducció de la Peste Porcina Africana, al nostre territori

Dimarts, 7 de març de 2023

S'estan sumant esforços per a la prevenció de la introducció de la Peste Porcina Africana, d'ara en endavant (PPA), al nostre territori. Aquesta es transmet per contacte directe amb altres porcs i senglars infectats, consum de productes derivats i carns d'animals infectats, contacte amb objectes contaminants i a través del transport d'animals contagiats o de mitjans de transport contaminats.

Aquest fet pot portar a terme una gran repercussió econòmica pel sector porcí.

El virus pot sobreviure durant mesos en productes a base de carn de porc, poden transmetre la malaltia en cas que siguin ingerits per porcs o senglars, per aquest motiu és imprescindible evitar que els senglars es puguin alimentar de restes de menjar. 

La proliferació de senglars cada cop més estesa al territori fa que aquests animals sovint accedeixin als nuclis de població urbans. 

El fet que els senglars mengin restes d'escombraries de contenidors i papereres pot representar la transmissió de la malaltia, amb les conseqüències devastadores que això implicaria, perjudicant directament la salut humana.

ADJUNTEM MESURES PER EVITAR QUE ELS SENGLARS TINGUIN ACCÈS A LES DEIXALLERIES:

Darrera actualització: 7.03.2023 | 12:32