Castellgalí inaugura un nou sector al municipi on viure i desenvolupar-hi nous projectes de vida

Dimarts, 28 de març de 2023 a les 00:00

Veïnat i autoritats van celebrar dissabte passat la posada de llarg oficial de les obres d'urbanització de Ca l’Enrich de Calafell.

Acompanyat de veïns, veïnes i autoritats, l’alcalde de Castellgalí, Cristòfol Gimeno, va tallar dissabte passat la cinta inaugural de les obres d'urbanització del sector de Ca l'Enrich de Calafell. L’Ajuntament ha estat treballant en la integració dins la trama urbana d'aquest espai del municipi durant molts anys, que ara, per fi, ja disposa de tots els serveis bàsics.

Entre les autoritats convidades a l'acte hi va haver el diputat Xesco Gomar i Martín, President delegat de l’Àrea d’Acció Climàtica. També la Cristina Fabregat en tant que regidora de Castellgalí i també com a Consellera de l’Àrea de Promoció econòmica i desenvolupament Rural. Així com la Regidora d’Esports, Lleure i Festes Núria Fulgado i De La Fuente i els Regidors de Castellgalí Lluís Gonzalez i Hèctor Jurado .

La urbanització del sector de Ca l'Enrich de Calafell va començar a caminar durant l’any 2008 amb l’aprovació de la modificació de les normes subsidiàries. Aquell primer document va permetre reduir l’àmbit del sector i legalitzar alhora la part més consolidada perquè és pogués completar el seu desenvolupament i assolir la condició de sòl urbà. Pas a pas es va anar avançant i durant el 2014 es va aprovar per part de la Comissió d’Urbanisme de la Catalunya Central del POUM de Castellgalí, dins del qual es va incorporar el Pla Parcial de Ca l’Enrich de Calafell.

Durant l’any 2020 es van adjudicar finalment les obres d’urbanització de tot el sector. Es van portar a terme dues licitacions, una per a l’execució de l’obra i l’altra per designar l’equip tècnic que l’havia de dirigir.

La inversió global del projecte l’han anat assumint els veïns i veïnes, fixada en 2,5 milions, que ha servit per construir el clavegueram i fer arribar l’aigua, la llum i les telecomunicacions a tots els habitatges de la zona. 

Darrera actualització: 28.03.2023 | 08:23