Castellgalí s’adhereix a la declaració institucional del Consell d’Alcaldesses i Alcaldes del Bages sobre la Mobilitat viària i ferroviària de les comarques centrals amb l’Àrea metropolitana de Barcelona

Dimecres, 5 de febrer de 2020 a les 00:00

L’Ajuntament de Castellgalí va aprovar per ple la moció en referencia a la mobilitat viària i ferroviària de les comarques centrals amb l’àrea metropolitana de Barcelona, en sessió de data 27 de gener de 2020.

L’Alcalde de Castellgalí, assisteix a l’acte celebrat el dia 05 de febrer en motiu de l’adhesió del municipi amb la declaració institucional del Consell d’Alcaldesses i Alcaldes del Bages sobre la mobilitat viària i ferroviària de les comarques centrals amb l’àrea metropolitana de Barcelona. Aquesta jornada a rebut, entre d’altres càrrecs, al President d’Alcaldes i a la Presidenta del Consell Comarcal.

Entre d’altres aspectes, aquesta moció reclama que la xarxa viària ha d’estar bonificada en totes les hores del dia i de la setmana, per tal d’afavorir-ne el seu ús per tal d’evitar concentracions de transit a la C55.

Degut a que la C55 és una via col·lapsada (en especial entre el tram Manresa – Castellbell i el Vilar) es reclama l’execució del projecte de variant de Castellgalí, elaborat pel Departament de Territori i Sostenibilitat.

Apostem per tal que el transport públic entre el Bages i l’àrea metropolitana de Barcelona incrementi la seva freqüència i els seus viatges directes. També és reclama que els municipis de la comarca del Bages que corresponen a la zona tarifària de 6 corresponguin a zona 5.

Pel que fa a la xarxa ferroviària es reclama que la R4 sigui més freqüent i ràpida. També s’exigeix l’execució de les inversions proposades al pla d’infraestructures ferroviàries presentat el 2008 a rodalies de Renfe per millorar la seguretat de la via i reduir el temps de viatge fins a un màxim de 50 minuts.

Es precisa millorar la línia ferroviària de Ferrocarrils de la Generalitat als trams urbans, per integrar-la adequadament.

Darrera actualització: 05.02.2020 | 18:25