Cosa NO, Cos SÍ

Diumenge, 8 de març de 2020 a les 00:00

Castellgalí celebra el dia de la dona sota el lema: cosa NO, cos SÍ. Aquest lema fa referència al sexe femení en motiu del dia 8 de març.

El diumenge 8 de març de 2020 es tracta d’un dia en que es fa referència a la figura femenina. El que tradicionalment s’anomena com: el dia de la dona. El dia de la dona és sempre, tenint en compte que sempre s’ha de vetllar per aquesta figura i no només el dia 8 de març, però aquest dia se’n fa especial ressò entre diverses campanyes i diversos actes.

Des de el municipi de Castellgalí vetllem per tal que les dones estiguin reconegudes pel que es mereixen. Sota el lema: “Cosa NO, Cos SÍ”, és vol conscienciar a la població de les que dones no han d’estar tractades mai com a un objecte, mai han d’estar referenciades com a una cosa, sí com a un cos.

Es tracta d’una campanya en contra de la cosificació que en determinades ocasions es porta a terme en contra de la figura femenina i acaba generant discriminació destinada cap a aquest col·lectiu. La cosificació deshumanitza a les dones i les mostra com a objectes.

Aquesta campanya també fa referència del concepte dona o de la seva imatge per a finalitats que no la dignifiquen com a ésser humà. És a dir: quan només se la qualifica en funció de la seva bellesa o de la seva correspondència amb el desig, sense fer referència ni a la seva capacitat racional ni a la seva dignitat humana. Sovint el cos de la dona es mostra i es tracta com un mer objecte que ha de ser explotat i exposat, de vegades, també, juntament amb altres objectes o productes.

El cos de la dona té dret a ocupat el seu espai. Cos SÍ: amb capacitats diverses, intel·lectuals, amb valors i idees. Cosa, NO: no ha de ser un cos.


 

Darrera actualització: 03.03.2020 | 12:32