L’Agencia Catalana de L’Aigua preveu un nou col·lector de Salmorra entre final de 2020 i principi de 2021

Divendres, 21 de febrer de 2020 a les 00:00

Aquest 2020 l’Agencia Catalana de l’aigua completa les expropiacions pel col·lector de salmorra a partir d’aquest 2020, per tal de completar els dos ramals que hi ha al Bages fins a connectar amb Castellgalí. Actualment té el terreny apunt des de Castellgalí fins a Abrera.

L’Agencia Catalana de l’aigua L’ACA preveu completar al llarg d’aquest any les expropiacions portades a terme pel col·lector de salmorra.

El desenvolupament d’aquesta acció genera un cost d’una partida de 1,25 milions d’euros, pressupost aprovat pel Govern de la Generalitat per aquest any 2020 i previst en la mateixa quantitat per l’any vinent 2021, pendent de passar pel Parlament.

Aquest pressupost correspon a les expropiacions en curs dels terrenys pels quals haurà de transcórrer la nova canalització.

El nou col·lector de salmorra suposarà un pas imprescindible per a la transició que ha de fer la mineria del Bages, tenint en compte que necessita una capacitat més gran per evacuar la quantitat de salmorra cap al mar per tal de reduir les concentracions salines de l’aigua del riu Llobregat.

Aquesta iniciativa acabarà suposant l’expropiació o la ocupació temporal d’un total de 995 finques distribuïdes en 21 municipis diversos, dels quals 17 formen part de la comarca del Bages.   

 

Darrera actualització: 21.02.2020 | 09:39