Noves mesures contra la COVID-19 a Catalunya a partir de dilluns 08 de febrer

Divendres, 5 de febrer de 2021 a les 00:00

A continuació compartim amb tots vosaltres les noves mesures que caldrà seguir rigorosament a Catalunya, per tal d’evitar la propagació de la COVID-19, a partir de dilluns 08 de febrer. Per a més informació consulteu la pàgina oficial: canalsalut.gencat.cat/coronavirus    

Detallem com afecten aquestes restriccions dins de cada apartat:

ACTIVITATS SOCIALS: 6 persones màxim (de dos bombolles de convivència). Trobades en espais tancats: restringides al màxim i limitades a visites a persones amb dependència o vulnerabilitat, i sempre la mateixa bombolla de convivència.

CONFINAMENT PERIMETRAL: A Catalunya restringides l’entrada i la sortida sense motiu justificat. Confinament a nivell de comarca, restringides l’entrada i la sortida durant tota la setmana sense motiu justificat. Mobilitat laboral només permesa quan no es pot teletreballar.

CONFINAMENT NOCTURN: De les 22:00hores fins a les 06:00hores, excepte per causes justificades

TREBALL: Teletreball, excepte quan no sigui possible. Suspesos congressos, convencions, fires i activitats assimilables.

EDUCACIÓ: Les universitats hauran de portar a terme una docència teòrica virtual, excepte el primer curs en què es pot reprendre parcialment la presencialitat.  Batxillerat, cicles formatius i ensenyaments de règim general reglats i escoles de música i dansa autoritzades: reducció de l’activitat presencial. ESO, primària i infantil de forma presencial.

EXTRAESCOLARS I EDUCACIÓ DE LLEURE: Obertes les activitats extraescolars i esportives que es realitzin als centres educatius amb els grups estables de convivència de les activitats lectives. Suspeses la resta d’activitats de lleure, esport escolar i activitats extraescolars.

ESPORT: Equipaments esportius a l’aire lliure del 50%. Esport a l’aire lliure amb un màxim de 6 persones (excepte l’esport federat). Equipaments esportius en espais tancats 30% màxim de 6 persones i ús de mascareta. Competicions només en categories estables i competicions que hi donen accés.

COMERÇOS I CENTRES COMERCIALS: 06:00 hores fins a les 21:00 hores, de dilluns a divendres. Petit comerç, centres comercials de menys de 400 m2 i mercats no sedentaris al 30%. Tancats centres i recintes comercials de més de 400 m2, galeries comercials i recintes comercials . Oberts els comerços dedicats a l’alimentació, higiene i altres productes i serveis de primera necessitat (inclosos perruqueries i centres d’estètica amb cita prèvia) i llibreries.

RESTAURACIÓ: de les 07:30 hores fins a les 10:30 hores i de les 13:00 hores fins a les 16:30 hores. Aforament a l’exterior del 100% i aforament a l’interior del 30%. Màxim 4 persones per taula, respectant els 2 metres de separació entre les taules. Recollida de menjars per emportar en el local fins a les 22:00 hores i lliurament de menjars a domicili fins a les 23:00 hores.

CULTURA I ACTIVITATS RECREATIVES: Cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts, només per programació ordinària, museus, biblioteques i sales d’exposició al 50%. Màxim 500 persones amb ventilació òptima, màxim 1.000 persones.

Parcs infantils amb una ocupació del 50% fins a les 20:00 hores. Tancats espais infantils lúdics, interiors, festes majors, bingos, casinos i sales de joc.

ACTES RELIGIOSOS: 30% de la capacitat total. Màxim de 500 persones i a l’aire lliure o amb ventilació òptima, màxim 1.000 persones.

Mesures vigents durant 14 dies. 

Per a més informació consulteu la pàgina oficial de la generalitat adaptat a la COVID-19 (aquí trobareu l'enllaç directe):

canalsalut.gencat.cat/coronavirus    

Darrera actualització: 05.02.2021 | 09:22