Noves mesures contra la COVID-19 a Catalunya prorrogades fins al 9 d'abril

Divendres, 26 de març de 2021 a les 13:05

A continuació compartim amb tots vosaltres les noves mesures que caldrà seguir rigorosament a Catalunya. Aquestes resulten les mateixes que els darrers 15 dies, però prorrogades fins al 9 d'abril. Per a més informació: canalsalut.gencat.cat/coronavirus    

Detallem com afecten aquestes restriccions dins de cada apartat:

ACTIVITATS SOCIALS: 6 persones màxim (durant la setmana santa 4). Trobades en espais tancats: restringides al màxim i limitades a visites a persones amb dependència o vulnerabilitat, i sempre la mateixa bombolla de convivència.

CONFINAMENT PERIMETRAL: comarca: mobilitat entre comarques limitada a membres de la mateixa bombolla de convivència. Mobilitat laboral només permesa quan no es pugui teletreballar.

CONFINAMENT NOCTURN: De les 22:00 hores fins a les 06:00 hores, excepte per causes justificades

TREBALL: Teletreball, excepte quan no sigui possible.

EDUCACIÓ: Les universitats hauran de portar a terme una docència teòrica virtual i presencial del 30%.  Batxillerat, cicles formatius i ensenyaments de règim general reglats i escoles de música i dansa autoritzades: reducció de l’activitat presencial. ESO, primària i infantil de forma presencial.

EXTRAESCOLARS I EDUCACIÓ DE LLEURE: Permeses  activitats extraescolars, esportives i de lleure adreçades a infants i joves fins a batxillerat i cicles formatius que es duguin a terme dins o fora del centre educatiu amb un màxim de 6 persones (a excepció de les que preservin el grup bombolla). Permesos desplaçaments i sortides del centre escolar amb pernoctació sempre que no trenquin el grup bombolla.

ESPORT: Equipaments esportius a l’aire lliure i piscines al 50%. Equipaments esportius en espais tancats al 30%. Competicions en categories internacionals, professionals, estatals i en competicions que hi donen accés, i a la resta de competicions federades. Públic 50% en exterir. 30% en espais tancats. Sense públic: fútbol i bàsquet professionals. 

COMERÇOS I CENTRES COMERCIALS: de les 06:00 hores fins a les 21:00 hores, també caps de setmana. Petit comerç, establiments i centres comercials i mercats no sedentaris. Establiments i locals comercials de més de 800m2, amb ampliació de la capacitat màxima sobre aquesta superficie. 

RESTAURACIÓ: 07:30 hores fins a les 17:00 hores (exterior al 100% i interior al 30%) màxim 4 persones per taula. separació entre els comensals de 2 metres. Recollida en el local fins a les 22:00 hores i lliurament a domicili fins a les 23:00 hores.

CULTURA I ACTIVITATS RECREATIVES: Cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts, màxim 500 persones amb ventilació òptima màxima de 1.000 persones. Activitats a museus, biblioteques i sales d'exposició al 50%.

Parcs infantils amb una ocupació del 50% fins a les 20:00 hores. Tancats espais infantils lúdics, interiors, festes majors, bingos, casinos i sales de joc.

ACTES RELIGIOSOS: 30% de la capacitat total. Màxim de 500 persones i a l’aire lliure o amb ventilació òptima, màxim 1.000 persones.

Mesures vigents durant 14 dies. 

Per a més informació consulteu la pàgina oficial de la generalitat adaptat a la COVID-19 (aquí trobareu l'enllaç directe):

canalsalut.gencat.cat/coronavirus    

Darrera actualització: 26.03.2021 | 13:16