Protecció civil demana precaució als municipis del Bages propers a les zones de rius.

Divendres, 24 de gener de 2020 a les 00:00

El municipi de Castellgalí es veu afectat pel temporal Glòria i en especial en el punt d’unió entre els dos rius a la zona de la Torre del Breny. Es demana precaució i que els habitants del municipi no s’acostin al riu.

Degut a que la Borrasca Glòria ha anat guanyant intensitat al llarg d’aquests últims dies, la zona del Bages encara es manté en fase d’alerta en motiu de la crescuda del riu Llobregat i Cardener, al seu pas pel municipi de Castellgalí.

 

Durant les properes hores augmentarà el cabal de sortida a causa de l’obertura de comportes de l’embassament del pantà de La Baells i podria afectar al punt d’unió entre ambdós rius, que es troba a la zona de la Torre del Breny (aiguabarreig).

 

Es preveu que el temporal ja ha arribat al seu fi però ara resulten diverses les conseqüències que n’han quedat a la seva causa i per això cal estar molt atents.  

 

En front d’aquesta situació d’alerta es recomana als habitants del municipi que no s’acostin al riu a causa del perill de creixement del cabdal de l’aigua, en qualsevol moment.

 

Protecció civil ha alertat que la punta màxima del cabdal del riu Llobregat ha passat pel municipi de Castellbell i el Vilar a les 6 de la tarda del dijous 23 de gener i que el seu cabdal total s’haurà incrementat hores més enllà a la desembocadura al voltant d’aquesta matinada. Per aquest motiu es demana molta precaució a les zones que es troben properes al cabdal dels rius.

Darrera actualització: 24.01.2020 | 11:15