PROVA ALERTA PROTECCIÓ CIVIL AL MÒBIL

Dimecres, 26 d'abril de 2023 a les 00:00

🔴 Recorda que DEMÀ 👉 dijous, 27 d'abril ⏰ a partir de les 11 hores, sonaran les alertes mòbils de #protecciocivil a la Catalunya Central

🔴 Si tens dubtes sobre la prova, com configurar el telèfon, etc, entra a la web 👇 @emergenciescat
interior.gencat.cat/alertesprotecciocivil

1.QUÈ SÓN AQUESTES ALERTES?

Són una eina pensada per traslladar a la població les instruccions que ha de seguir de forma immediata per protegir-se i evitar danys quan es trobi a la zona afectada per una emergència, catàstrofe o accident greu. Consisteixen en la recepció de notificacions (missatges de text) emergents a la pantalla dels telèfons mòbils intel·ligents que estiguin ubicats a la zona de l’emergència en el moment de l’enviament de l’alerta i mentre l'alerta estigui activa.

 

2.QUAN REBRÉ LES ALERTES?

 

Quan et trobis en una zona afectada per una emergència greu, o quan pugui produir-se de forma imminent, i calgui que actuïs de forma urgent seguint unes instruccions per evitar patir danys directes greus. També, en simulacres i proves de l’eina amb participació de la població.

 

3.QUIN ASPECTE TENEN?

 

Els missatges s’identifiquen clarament perquè van encapçalats pel text “Alerta de Protecció Civil”, o bé pel text “Alerta presidencial”, en funció de la configuració del teu mòbil. Aquest tipus de missatges es mantenen en pantalla fins que es prem el botó “acceptar”

 

4. COM SONEN?

El so dels missatges d’avís al mòbil és fort i estrident per poder alertar degudament. Està predeterminat i no es pot configurar. Quan rebis el missatge també es produirà la notificació per vibració. Pots escoltar el so de les alertes a l'apartat d'Informació relacionada.

 

5.QUE FER PER REBRE-LES?

Els telèfons mòbils que tenen activada per defecte la recepció de les alertes són els de les versions següents:

  • Android versió 11 o superior
  • iOs versió 15.6 o superior
  •  

En el cas d’Android, no permeten desactivar la recepció d’aquestes alertes i en el cas d’iOs, permeten desactivar-la, però no es recomana fer-ho.

Si no tens activats per defecte els avisos d'emergència, configura el mòbil per rebre'ls seguint el manual que trobaràs en a l'apartat d'Informació relacionada.

Darrera actualització: 27.04.2023 | 09:10