Serveis Socials de Castellgalí us assessorarà en la tramitació de dues noves línies d’ajudes de lloguer

Divendres, 29 de maig de 2020 a les 00:00

Des de Serveis socials de Castellgalí s’assessora a tots/es les persones interessades en tramitar ajudes de lloguer. S’han obert dues línies d’ajuts diferents per al pagament del lloguer, fins al 3 de juliol.  

La primera línia es tracta de la convocatòria MITMA de subvencions per al pagament de lloguer

 

La sol·licitud, per tal de tramitar la convocatòria MITMA, s’ha de presentar de forma telemàtica prioritàriament i només en casos molt excepcionals es facilitaran hores, per tal de fer-la presencialment.

 

Cal donar-se d’alta a l’idcatmobil, per tal de fer-ne aquesta sol·licitud.

 

A documents adjunts (apartat dret d’aquest article) trobareu el full de transferència bancaria (model SEPA) que s’haurà de portar a l’entitat bancaria, per tal de posar-hi el segell i també la signatura.

 

En cas que s’agafi alguna sol·licitud presencialment, les podeu enviar via EACAT, trobareu l’enllaç a la part dreta d’aquest article, sota el títol: (sol·licitud presencialment mitjançant aquest enllaç).

 

La segona línia es tracta de la convocatòria Gent gran (nous perceptors):

 

En aquesta segona línia es donaran cites prèvies, per tal que puguin presentar la sol·licitud a les oficines.

 

S’haurà de reservar cita prèvia per tal de contactar.

 

A documents adjunts (apartat dret d’aquest article) trobareu la sol·licitud i el full de transferència bancaria (SEPA) per tal d’emplenar-lo , així com la documentació que cal adjuntar.

 

També aprofitem per exposar-vos l’ajuda que s’ofereix des del Consell Comarcal del Bages, per pagar el lloguer de les famílies amb dificultats ocasionades per la COVID-19.

Resulta un ajut d’un màxim de 750€ durant sis mesos per a famílies amb despeses de lloguer i de subministraments bàsics que igualin o superin el 35% dels seus ingressos.

L’Oficina d’Habitatge del Consell Comarcal del Bages gestiona la línia d’ajuts de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per pagar el lloguer dels habitatges de les famílies amb dificultats econòmiques provocades per l’actual crisi sanitària i social ocasionada per la COVIS-19

Es tracta d’ajuts directes per pagar un màxim de sis mensualitats ( entre els mesos d’abril i setembre) adreçats a famílies amb despeses de lloguer i subministraments bàsics que igualin o superin el 35% dels seus ingressos.

Requisits:

Les persones sol3licitants han de ser titulars d’un contracte de lloguer del domicili habitual i que, a causa de la pandèmia, s’hagin trobat en alguna de les situacions de vulnerabilitat econòmica: passi a estar en situació d’atur, estiguin afectats per un expedient de regulació temporal d’ocupació ERTO, pateixin una reducció de la jornada de treball o bé tinguin altres motius que els suposin una pèrdua d’ingressos

Ajuts d’un màxim de 750€

En el cas del Bages, les ajudes per al pagament del lloguer són un màxim de 750€ i la seva finalitat és la del pagament total o parcial de la renda de lloguer o bé la cancel·lació total o parcial dels microcrèdits. Les persones interessades a acollir-se a aquesta línia d’ajuts hauran d’acreditar el pagament de renda de lloguer dels mesos de gener, febrer i març i tindran terminis fins al 30 de setembre. Des de l’Oficina d’Habitatge del Consell Comarcal del Bages s’ofereix assistència i suport per preparar la documentació necessària per optar a la línia d’ajuts a través dels telèfons 93.69303.61 i 93.693.03.77 i el correu electrònic habitatge@ccbages.cat    

 

 

Darrera actualització: 02.06.2020 | 14:55