El Castell de Castellgalí

El Castell d'en Galí -tal com es coneixia aquesta fortificació en referència al seu primer senyor- manté un simbolisme especial per tots els castellgalinencs donat que va donar el nom a la vila. Al llarg de la seva història va passar per diferents propietaris fins a la posterior desaparició. Es trobava situat dalt d'un turó disposant així d'una situació estratègica envejable i un domini absolut vers el poble. També havia existit una petita capella romànica que pertanyia al castell, la capella de Santa Maria.

A dia d'avui només se'n manté una part del seu mur, que fins l'any 2015 estava en un estat ruïnós, però durant aquest any s’han executat les obres del projecte denominat "Intervenció a la zona del mur del castell" que han permès consolidar el mur i s’ha aprofitat per ordenar el seu entorn amb una zona enjardinada i d'esbarjo.

S'ha creat una zona de pas entre les restes del mur i el carrer al qual s'accedeix per dues escales situades a cada extrem, destacant dos entarimats de fusta tractada per a exterior que defineixen dues zones d'estar on els veïns i veïnes poden trobar bancs i taules baixes de fusta tractada, i una font d'aigua, tot fabricat amb un estil modern, però natural, càlid i ben integrat en el paisatge.

Camí de Casajoana - - Barcelona
Telèfon: TURISME
Darrera actualització: 9.08.2022 | 13:13