Consorci del Bages per a la gestió de residus

Les restes de menjar i poda que llencem als contenidors de color marró són la fracció orgànica. Es recull amb camions especialitzats i es trasllada fins a la planta de compostatge del Parc Ambiental de Bufalvent on, després de ser tractada i amb un control exhaustiu de la humitat i la temperatura durant tot el procés, es transforma en compost, un adob de gran qualitat per a usos d’agricultura i jardineria.

Deixalleries.

Els residus que no es poden llençar en cap dels contenidors que tenim a la via pública han d’anar a la deixalleria. Des de l’oli de cuinar, passant per electrodomèstics, fustes o esprais, per exemple. 

Al Bages hi ha dos tipus de deixalleries: les fixes, que són grans instal·lacions situades en alguns del municipis de la comarca; i les mòbils, que són furgonetes que van recorrent diferents punts del Bages per recollir residus de mida més petita. 

El servei comarcal de deixalleries funciona en xarxa per tal que qualsevol ciutadà pugui utilitzar qualsevol deixalleria, amb una àmplia cobertura horària.

Quins residus podem portar a la deixalleria fixa?

 Piles, fluorescents, bateries, pintures, dissolvents, productes de neteja, olis, vidre de portes i finestres, mobles, electrodomèstics, fustes, pneumàtics, ferralla, roba, sabates, runa…

Les més properes a Castellgalí les trobareu a: 

Sant Vicenç de Castellet 

Manresa

Quins residus podem portar a la deixalleria mòbil?

Electrodomèstics i ferralla de petit format (tipus televisor petit), bateries, cables elèctrics, fluorescents, oli vegetal, piles, radiografies, roba, toners, coles i dissolvents, pintures i vernissos, esprais, càpsules.

És un servei obligatori:

No
Darrera actualització: 09.06.2023 | 08:38